Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Aktuellt   


Trampolinen ger samhÀllsvinster!

En samhÀllsekonomisk utvÀrdering av insatsen har visat att redan efter 17 mÄnander sÄ har insatsen kostnad betalats tillbaka! Trampolinens metoder och arbetssÀtt gör att hÀlften av alla individer fÄr arbete eller pÄbörjar studier. Det Àr otroligt kostsamt för bÄde individ och samhÀlle att vara utanför arbetsmaknaden, likvÀl ur ekonomisk synpunkt som livskvalitetes synpunkt.
Redan efter sÄ kort tid sÄ har offentlig sektor sparat in dem kostnader som Trampolinen förorsakar och mÀnniskor fÄr en bÀttre livskvalitet, som egentligen Àr det vÀsentligaste.
UtÀrdering finns att tillgÄ i fulltext nedan.

Länk: SamhĂ€llsekonomisk utvĂ€rdering av Insats Trampolinen


Nya KUR dagar planerade frÄn hösten 2014 och framÄt...

FörsĂ€kringskassan har ansökt om nya ”KUR” medel som ska anvĂ€ndas för att utveckla kunskap och samarbete kring omrĂ„det psykiska funktionshinder. Samordningsförbundet medverkar för att alla samverkansparter ska fĂ„ del av inbjudan och stĂ„r för kringkostnader. Kompetensutvecklingsdagarna riktar sig till personalgrupper i myndigheter/verksamheter som arbetar med deltagare i arbetsför Ă„lder och verkar för personer med psykisk funktionsnedsĂ€ttning inom kommunerna TrollhĂ€ttan, Lilla Edet och GrĂ€storp, dvs. Kommunerna (IFO, socialpsykiatri, LSS, AME, projektpersonal etc.), Arbetsförmedlingen, FörsĂ€kringskassan samt alla vĂ„rdcentralerna och psykiatrin som kommer i kontakt med personer med psykiska funktionshinder.

Vi har 120 platser att fördela och vÀlkomnar dÀrför nu intresserade chefer och medarbetare frÄn olika myndigheter/verksamheter för bÄde ny kunskaper och fördjupningar i frÄgor som rör arbetsförmÄgebegreppet, funktionsförmÄgor (ICF), neuropsykiatriska diagnoser, gemensamma metoder och hur vi kan samarbeta mer integrerat m.m.

Är du intresserad och vill veta mer om innehĂ„ll och hur du anmĂ€ler dig kan du lĂ€sa mer i bifogat program. Observera att sista dag för anmĂ€lan Ă€r den 18 september 2014.

För frĂ„gor kontakta Samordningsförbundet, Ann Kickeus 0520-49 69 49 eller FörsĂ€kringskassan, Linda Biltmark 010-118 51 50. VÄLKOMMEN MED ANMÄLAN!

Dokument: Program KUR september 2014 tom september 2015


SOFTLEG cafe - NYA datum hösten 2014

FrĂ„n i vĂ„r kommer det vara möjligt att trĂ€ffa kollegor frĂ„n olika organisationer vid vĂ„r nya mötesplats SOFTLEG cafĂ©. Tanken Ă€r att vi vid cafetillfĂ€llen under Ă„ret ska kunna ta del av förelĂ€sningar och aktuell information frĂ„n olika myndigheter, intresseförenngar och nannat. AnmĂ€lan om deltagande görs till softleg@trollhattan.se eller genom att ringa HelĂ©ne BergenhĂ€ll pĂ„ 070-269 78 51. CafĂ©t hittar du pĂ„ pĂ„ ÖsterlĂ„nggatan 47 i TrollhĂ€ttan, 2 tr. upp. VĂ€lkomna!

Dokument: Aktiviteter Softleg café augusti tom december 2014


Trampolinen i TrollhÀttan - ett föredöme för andra!

Trampolinen för unga vuxna som sedan 2008 finns i TrollhÀttan har under Ären arbetat fram ett framgÄngsrikt koncept nÀr det gÀller att fÄ unga i arbete. Det har under Ären varit mÄnga studiebedök och informationsmöten kring insatsen och en av initiativtagarna, FörsÀkringskassans Bertil Andersson har en förhoppning om att insatsen ska kunna spridas till Àven andra delar av landet.

LÀs mer i pressmeddelande frÄn den 8 april 2014

Dokument: Pressmeddelande Trampolinen 8 april 2014


Trampolinen i TrollhÀttans metod och arbetssÀtt uppmÀrksammas!

Den 5 februari hade LFC i TrollhÀttan besök av FörsÀkringskassans generaldirektör Dan Eliasson. En av dagens punkter var pÄ vilket sÀtt FörsÀkringskassan prioriterade unga med aktivitetsersÀttning och behovet av samarbete kring mÄlgruppen.

Under dagen intervjuades omrÄdeschef Bertil Andersson som ocksÄ Àr ledamot i styrelsen för Samordningsförbundet TrollhÀttan, Lilla Edet och GrÀstorp tillsammans med Rebecca Gardendahl som arbetar som FörsÀkringskassans handlÀggare i Trampolinen för unga vuxna med funktionsnedsÀttning. Trampolinen som startade 2008 har under Ären byggt upp en metod och ett arbetssÀtt som visat sig vara framgÄngsrikt pÄ flera sÀtt och sedan januari 2012 finns dÀrför Trampolinen som en permanent samverkansinsats i TrollhÀttan. Metod och arbetssÀtt kommer att tas tillvara ytterligare dÄ det frÄn och med mars 2014 startas ytterligare ett Trampolinen fast denna gÄng i Lilla Edet.

LĂ€s Inger Landbergs artikel ”SĂ„ hĂ€r borde alla arbeta med unga!”. Artikeln Ă€r hĂ€mtad frĂ„n FörsĂ€kringskassans intranĂ€t den 29 februari 2014.

Dokument: Intervju Trampolinen februari 2014


Nya samverkansinsatser i Lilla Edet 2014

Under början av 2014 kommer det startas upp tre nya samverkansinatser i Lilla Edet.

- I samarbte mellan Hjortmossens arbetslivsinriktade reahbilitering i TrollhÀttan kommer det frÄn januari prövas att utföra arbetsterapeutiska utredningar i reell arbetsmiljö, AURA. Prövningarna kommer genomföras vid Lilla Edets kommuns arbetsmarkandsavdelning, AMA. Ansvarig arbetsterapeut för uppdraget Àr Eva-Lena Hagqvist.

- FrÄn mars kommer det finnas ett Trampolinen för unga vuxna liknande det som idag drivs i TrollhÀttan. TvÄ personer har utsetts att arbeta i detta uppdraget och det Àr Anette Tidlund (AF) och Marie-Lousie Abrahamsson(SOC). Insatsen kommer drivas genom AMA samt i nÀra samarbete med AMAs personal.

- Planering pÄgÄr Àven för att starat upp mötesplats/er för personer i behov av tidiga och förberedande insatser av olika slag.

Vill du lÀs mer sÄ finns aktuell information samt kontaktuppgifter under fliken aktiviter.


Kompetensutveckling med temat Psykisk ohÀlsa

Den 23 oktober var Curt Nyström som Àr dr inom psykiatri hos oss i TrollhÀttan och förelÀste om psykisk ohÀlsa, sjukdomar och diagnoser. Ett 70 -tal var med och lyssnade intresserat.

För den som vill veta mer finns dagens bilder att ladda ner hÀr.

Länk: Presentationsbilder Curt Nyström okt 2013


Goda resultat i delÄrsrapporten!

Hela 46 % av deltagarna har gÄtt vidare mot arbete eller studier samt 75 % befinner sig i arbetslinjen. Detta Àr ett mycket gott resultat till följd av en god samverkan.

Det Àr 70 % av deltagarna som upplever en ökad livskvalitet efter sin tid i insatserna.

I jÀmförelse mot 2012 Àr detta ett mycket gott resultat, dÄ motsvarande resutat var 28 % i arbete/studier,
samt 62 % som hade ökat sin livskvalitet.

LÀs DelÄrsrapporten i sin helhet:

Länk: DelĂ„rsrapport Jan-Aug 2013


VÀlkomna pÄ öppet hus pÄ Trampolinen den 7 oktober

Den 7 oktober hĂ„ller Trampolinen öppet hus pĂ„ ÖsterlĂ„nggatan 47 i TrollhĂ€ttan. VĂ€lkomna dit!

Dokument: Öppet hus pĂ„ Trampolinen


Hjortmossen - arbetslivsinritktade rehabilitering firar 20 Ă„r

Torsdag den 19 september 2013 Ă€r det öppet hus pĂ„ Hjortmossen som dĂ„ firar 20 Ă„r. Öppna huset startar 13 00 och 13.30 samt 14.30 ger Laila Forsberg och Göran Björling som var med och startade det hela en Ă„terblick. VĂ€lkomna att delta vid detta tillfĂ€lle. Ingen anmĂ€lan behövs.

Dokument: Öppet hus Hjormossen 20 Ă„r


« Tillbaka | 1 2 3 [4] 5 | Mera »

Nyheter

   2018-10-03 Nyhetsbrev oktober 2018

   2018-09-25 Nyhetsbrev september 2018

   2018-03-22 Nyhetsbrev mars 2018

   2018-01-16 Nyhetsbrev januari 2018

   2017-06-01 Nyhetsbrev juni 2017

Kalender

   2018-10-05 Beredningsgrupp 9.00

   2018-10-26 Styrelsemöte

   2018-11-30 Styrelsemöte och halvtidsseminarie Friska Vindar

Postadress
Samordningsförbundet
Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp
461 83 TROLLHÄTTAN
E-post och telefon
Ann Kickeus, förbundschef, 0520-49 69 49
Nina Isoaho, ekonom, 0520-49 77 96
Om hemsidan (cookies m.m.)
© Copyright SOFTLEG.se 2013-2018
Design och tillverkning: Larssonline Webbdesign