Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Aktuellt   


Upphandling av tjänster!

Samordningsförbundet Trollhättan Lilla Edet och Grästorp avser att upphandla tjänster från externa aktörer som utför hälsoinsatser och
arbetslivsinriktad rehabilitering under 2018.

För mer information om vad för tjänster som avses, samt hur, och vad anbudet ska innehålla, läs i dokument nedan, Information om upphandlingen.

Dokument: Information om upphandlingen


Effektutvärderingen av insatser för unga med Aktivitetsersättning är publicerad!

Försäkringskassan har genomfört en utvärdering av tre olika metoder för att arbeta med människor mot arbetslinjen. Resultaten visar att metoden Supported Employment (SE) lyckades bäst med att få deltagare i arbete i denna första kortsiktiga uppföljning. Femton månader efter projektstart är 26 procent av deltagarna i SE i arbete. För metoden Case Manager (CM) och insatsen Förstärkt Samarbete (FS) är siffran 18 respektive 20 procent. Resultatet beror helt på skillnader i utflödet till subventionerat reguljärt arbete, där andelen i arbete efter 15 månader är åtta procentenheter högre i gruppen med SE jämfört med FS. Andelen i arbete ökade kontinuerligt under hela perioden för alla tre insatserna.

Länk: L√§s rapporten i sin helhet


Friska Vindar söker två medarbetare

Samordningsförbundet har beviljats ESF medel för att arbeta för att kvinnor och män som varit sjukskrivna ska kunna komma tillbaka i arbete eller börja studera. Samordningsförbundet kommer vara projektets ägare och söker därför två medarbetare på vardera 50 %. Projektet ska pågå i tre år från och med mars 2017.

- Projektledare 50 % från 1 mars 2017
- Projektadministratör 50 % från 1 mars 2017

√Ąr du intresserad s√• √§r du v√§lkommen att l√§mna in en intresseanm√§lan till ann.kickeus@trollhattan.se. F√∂r information se √§ven Lediga tj√§nster Friska Vindar nedan.

Dokument: Lediga tjänster Friska Vindar


Trampolinen söker kommunmedarbetare

En av våra handläggare på Trampolinen i Trollhättan byter arbete och det finns nu en ledig plats för en kommunmedarbetare från Trollhättans Stad. För mer information kontakta Sofia Laudon, enhetschef på arbetsmarknadsstöd, telefon 0520-497910. Du kan även kontakta Trampolinen direkt. Kontaktuppgifter finns under hemsidans aktiviteter och Trampolinen i Trollhättan.

Välkommen med en intresseanmälan!


Samordningsförbundens dag den 24 oktober 2016

Läs mer från vår samverkansdag i Göteborg -Se, syns och synas var temat.

Medverkade gjorde bland andra socialf√∂rs√§kringsminister Annika Strandh√§ll, Ola Andersson fr√•n Delta Hisingen samt arbetsgivare fr√•n Prim√§r AB och Liseberg. Dagen avslutades med Sara Lund/Claes Schmidt - Om konsten att bryta normer - FR√ÖN MAN TILL M√ĄNNISKA

Dokument: Se syns och synas den 24 oktober 2016


Samordningsförbundens dag den 24 oktober

Välkomna att delta på vår Samordningsförbundsdag den 24 oktober i Göteborg. För anmälan kontakta ann.kickeus@trollhattan.se Välkomna

Dokument: Samordningsförbundets dag 24 oktober


Ledigt arbete på Trampolinen

Nu söker vi en ny arbetsförmedlare till Trampolinen i Trollhättan.

√Ąr du intresserad s√• tveka inte att h√∂ra av dig f√∂r mer information. L√§s mer i intresseanm√§lan nedan.

Dokument: Ledig tjänst på Trampolinen juni 2016


Nya projekt

Samordningsförbundet har vid sitt möte den 18 mars beslutat att stötta ett nytt projekt riktat mot arbetsgivare. Det är Arbetsförmedlingen som genom ett uppdrag kommer att arbeta för fler socialt- och samhällsengagerade arbetsgivare. Projektet kommer drivas under två år och avsikten är att fler personer ur särskilt utsatta målgrupper ska komma i arbete. I insatsen kommer finnas flera olika inslag, bl.a. utbildning och ökad kunskap om vilket samhällsstöd som finns att få från våra myndigheter.

Under 2016 satsar även förbundet medel för att samla in kunskap om vilka insatser och åtgärder som är framgångsrika när det gäller att få bukt med långtidssjukskrivningar som nu ses öka. En prioriterad grupp kommer vara kvinnor med psykisk ohälsa. En behovsanalys kommer att arbetas fram i varje kommunområde under hösten 2016.


Klicka för större bild

Indikatorprojektet på framfart!

Indikatorprojektet är ett nationellt projekt som handlar om olika indikatorer som ska hjälpa till att svara på frågan; Hur märker vi att det blir bättre?

Indikatorerna handlar om upplevelser och i n√§sta steg ska dessa indikatorer testas i skarpt l√§ge. Samordningsf√∂rbundet Trollh√§ttan, Lilla Edet och Gr√§storp √§r en av flera pilotgrupper i studien som utf√∂rs i samarbete med √Ėrebro Universitet. Studien p√•g√•r i flera etapper mellan maj2015 och juni 2016.

Dokument: Enkätresultat maj 2016

Dokument: Enkätresultat nov 2015

Länk: L√§s mer om indikatorprojektet


Välkomna till SOFTLEG-café!

Här serveras kompetensutveckling och information för samverkare under lättsamma former. Gärna tillsammans med lite kaffe och kanske en kaka också.

Idéerna om innehållet kommer från våra samverkande parter. Har du någon idé? Kontakta softleg@trollhattan.se eller ring Heléne Bergenhäll 0520-495719.

Under 2016 finns ett par utbildningstillfällen som riktar sig till våra yngre deltagare, upp till 30 år. Det är Munhälsa, klockan 10-12 den 20 april och under hösten kommer Ekonomismart, en tvådagarsutbildning i vardagsekonomi. Vill ni boka platser för era deltagare, kontakta Heléne Bergenhäll.


« Tillbaka | 1 [2] 3 4 5 | Mera »

Nyheter

   2018-10-03 Nyhetsbrev oktober 2018

   2018-09-25 Nyhetsbrev september 2018

   2018-03-22 Nyhetsbrev mars 2018

   2018-01-16 Nyhetsbrev januari 2018

   2017-06-01 Nyhetsbrev juni 2017

Kalender

   2018-10-05 Beredningsgrupp 9.00

   2018-10-26 Styrelsem√∂te

   2018-11-30 Styrelsem√∂te och halvtidsseminarie Friska Vindar

Postadress
Samordningsförbundet
Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp
461 83 TROLLHÄTTAN
E-post och telefon
Ann Kickeus, förbundschef, 0520-49 69 49
Nina Isoaho, ekonom, 0520-49 77 96
Om hemsidan (cookies m.m.)
© Copyright SOFTLEG.se 2013-2018
Design och tillverkning: Larssonline Webbdesign