Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Aktuellt   


Är du arbetsförmedlare och skulle vilja arbeta i Trampolinen?

VÄr arbetsförmedlare gÄr tillbaka för att arbeta pÄ AF och det finns dÀrför ett ledigt uppdrag för dig som prova nÄgot nytt. Vi ser att det Àr av vikt att du Àr intresserad av att arbeta med samverkansfrÄgor och och arbetssÀttet utgÄr frÄn bÄde grupper och individuell coachning. Saknar du tidigare erfarenhet av liknande sÄ ser förbundet det som positivt att ni kan bli fler som fÄr kunskap och erfarenhet av samverkansarbetet. Vi kan erbjuda regelbundet kompetenspÄfyllnad av olika slag.

IntresseanmÀlan som ska vara ann.kickeus@trollhattan.se tillhanda senast den 12 januari hittar du nedan. VÀlkommen!!

Dokument: IntresseanmÀlan Trampolinen TrollhÀttan


Program Softleg cafe

VĂ€lkomna till oss pĂ„ ÖsterlĂ„nggatan 47 för att höra mer om uppdragen och rollerna kring sjukskrivning och rehabilitering.

Den 24 januari 9-10.30 kommer HÀlsan TrollhÀttan Stads Patrik Lindrot och berÀttar om sitt uppdrag. Vi har Àven processledaren i VGR som ansvarar för de rehabkoordinatorerna som arbetar ute pÄ vÄrdcentralerna hÀr som berÀttar mer om deras roll och möjligheter.

Den 14 februari Àr det FörsÀkringskassan och Arbetsförmedlingens Kristine WallenÀs och Anki Karlen som berÀttar mer om deras uppdrag. Samma tid och samma plats.

VÀlkommen till Softleg café. AnmÀlan görs pÄ softleg@trollhattan.se

Dokument: Program 24 januari och 14 februari


"Churchill var inte heller klok"

Den 15 februari kommer Östra teatern och spelar upp "Churchill var inte heller klok" för oss. Plats: Folkets Hus i TrollhĂ€ttan, klockan 10.30 - 12.00.

Vi har en arbetsmarknad som gÄr bra men trots detta sÄ finns det en grupper som inte riktigt fÄr plats. PÄ uppdrag av förbundet driver dÀrför Arbetsförmedlingen ett CSR-projekt dÀr stor vikt lÀggs pÄ skapa kontakter med arbetsgivare.

MÄlgruppen som hÀlsas vÀlkommen Àr samverkare frÄn förbundets medlemmar samt arbetsgivare.

AnmÀlan görs till jenny.rading@arbetsformedlingen.se

Dokument: Östra teatern inbjudan


Intressant forskningsrapport angÄende unga och arbetsmarknad

FoU VÀst har publicerat Ungas insteg pÄ arbetsmarknaden - en genomlysning av insatser och samordning pÄ lokal, regional och nationell nivÄ.

Rapporten publiceras nedan.

Dokument: LÀs mer om ungas insteg pÄ arbetsmarknaden


Upphandling av tjÀnster!

Samordningsförbundet TrollhÀttan Lilla Edet och GrÀstorp avser att upphandla tjÀnster frÄn externa aktörer som utför hÀlsoinsatser och
arbetslivsinriktad rehabilitering under 2018.

För mer information om vad för tjÀnster som avses, samt hur, och vad anbudet ska innehÄlla, lÀs i dokument nedan, Information om upphandlingen.

Dokument: Information om upphandlingen


EffektutvÀrderingen av insatser för unga med AktivitetsersÀttning Àr publicerad!

FörsÀkringskassan har genomfört en utvÀrdering av tre olika metoder för att arbeta med mÀnniskor mot arbetslinjen. Resultaten visar att metoden Supported Employment (SE) lyckades bÀst med att fÄ deltagare i arbete i denna första kortsiktiga uppföljning. Femton mÄnader efter projektstart Àr 26 procent av deltagarna i SE i arbete. För metoden Case Manager (CM) och insatsen FörstÀrkt Samarbete (FS) Àr siffran 18 respektive 20 procent. Resultatet beror helt pÄ skillnader i utflödet till subventionerat reguljÀrt arbete, dÀr andelen i arbete efter 15 mÄnader Àr Ätta procentenheter högre i gruppen med SE jÀmfört med FS. Andelen i arbete ökade kontinuerligt under hela perioden för alla tre insatserna.

Länk: LĂ€s rapporten i sin helhet


Friska Vindar söker tvÄ medarbetare

Samordningsförbundet har beviljats ESF medel för att arbeta för att kvinnor och mÀn som varit sjukskrivna ska kunna komma tillbaka i arbete eller börja studera. Samordningsförbundet kommer vara projektets Àgare och söker dÀrför tvÄ medarbetare pÄ vardera 50 %. Projektet ska pÄgÄ i tre Är frÄn och med mars 2017.

- Projektledare 50 % frÄn 1 mars 2017
- Projektadministratör 50 % frÄn 1 mars 2017

Är du intresserad sĂ„ Ă€r du vĂ€lkommen att lĂ€mna in en intresseanmĂ€lan till ann.kickeus@trollhattan.se. För information se Ă€ven Lediga tjĂ€nster Friska Vindar nedan.

Dokument: Lediga tjÀnster Friska Vindar


Trampolinen söker kommunmedarbetare

En av vÄra handlÀggare pÄ Trampolinen i TrollhÀttan byter arbete och det finns nu en ledig plats för en kommunmedarbetare frÄn TrollhÀttans Stad. För mer information kontakta Sofia Laudon, enhetschef pÄ arbetsmarknadsstöd, telefon 0520-497910. Du kan Àven kontakta Trampolinen direkt. Kontaktuppgifter finns under hemsidans aktiviteter och Trampolinen i TrollhÀttan.

VÀlkommen med en intresseanmÀlan!


Samordningsförbundens dag den 24 oktober 2016

LÀs mer frÄn vÄr samverkansdag i Göteborg -Se, syns och synas var temat.

Medverkade gjorde bland andra socialförsĂ€kringsminister Annika StrandhĂ€ll, Ola Andersson frĂ„n Delta Hisingen samt arbetsgivare frĂ„n PrimĂ€r AB och Liseberg. Dagen avslutades med Sara Lund/Claes Schmidt - Om konsten att bryta normer - FRÅN MAN TILL MÄNNISKA

Dokument: Se syns och synas den 24 oktober 2016


Samordningsförbundens dag den 24 oktober

VÀlkomna att delta pÄ vÄr Samordningsförbundsdag den 24 oktober i Göteborg. För anmÀlan kontakta ann.kickeus@trollhattan.se VÀlkomna

Dokument: Samordningsförbundets dag 24 oktober


[1] 2 3 4 | Mera »

Nyheter

   2018-01-16 Nyhetsbrev januari 2018

   2017-06-01 Nyhetsbrev juni 2017

   2017-04-30 Nyhetsbrev april 2017

   2016-12-20 Nyhetsbrev december 2016

   2016-11-16 Nyhetsbrev november 2016

Kalender

   2018-04-17:e och 18:e FINSAMS Ă„rskonferens

   2018-05-21 Styrelsemöte

Postadress
Samordningsförbundet
Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp
461 83 TROLLHÄTTAN
E-post och telefon
Ann Kickeus, förbundschef, 0520-49 69 49
Nina Isoaho, ekonom, 0520-49 77 96
Om hemsidan (cookies m.m.)
© Copyright SOFTLEG.se 2013-2018
Design och tillverkning: Larssonline Webbdesign